De vraag hoe je je verse koffiebonen of gemalen koffie het beste kunt bewaren is nu beantwoord. Fascino Coffee biedt je de oplossing in de vorm van de Tightvac bussen. Tightvac bussen zijn net zo simpel als doeltreffend en houden je koffie merkbaar langer vers. Maar hoe werkt een CoffeeVac of TightVac nou in de praktijk en waarom blijft je koffie langer vers in een dergelijke bewaarbus?

Door het toepassen van het "1-weg-ventiel" (het ventiel dat ook in onze normale verpakkingen aanwezig is) kan er dus wel lucht uit de gesloten tightvac bus maar geen lucht meer naar binnen. Wanneer koffiebonen vers gebrand zijn, stoten ze altijd een hoeveelheid kooldioxide uit. Om er voor te zorgen dat wij onze bonen zo snel mogelijk na het branden kunnen verpakken, bevat onze verpakking een een-weg-ventiel waardoor bij overdruk het gas wel de verpakking uit kan maar er geen lucht in kan. Hierdoor blijven onze koffiebonen lekker vers in de gesloten verpakking. Maar hoe kun je koffiebonen nu goed bewaren na het openen van de verpakking?

De beste manier om koffie na het openen van de verpakking te bewaren is zondermeer in een luchtdichte bewaarbus, uit de buurt van licht en hitte. De Tightvac bussen in ons assortiment hebben een uniek gepatenteerd open & sluit systeem dat exact hetzelfde werkt als het ventiel in onze verpakking. Hierdoor kan de lucht in overdruk wel uit de bus ontsnappen maar kan er geen lucht in de bus. Bewaar jij je koffie altijd in de vriezer? Geen probleem, deze voorraadbussen kunnen met koffie en al de vriezer in. Vanaf nu bewaar je dus je verse koffiebonen maar ook alle andere dingen die je lekker vers wilt houden in deze handige tightvac bussen.

Wij hebben onze voorraadbussen ook aan het proefpanel gegeven. Een aantal leden van het proefpanel hebben de 2,35l Solid voorraadbus uitvoerig getest en de resultaten lees je hier. Ben je al overtuigd en wil je direct je eigen Tightvac voorraadbus bestellen? ga dan direct naar onze Bestel je eigen CoffeeVac of TIghtVac.