Koffie bewaren? Pas op voor zuurstof

De versheid van koffie bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke smaak van de koffie in je kopje. Goede koffiebonen die net voor het gebruik gemalen worden, maar 3 weken in een open verpakking naast de maler stonden, zullen geen lekkere kop koffie meer opleveren. Ze hebben het grootste gedeelte van hun smaak al verloren en zullen een muffige smaak afgeven.

Hoe komt dat nou eigenlijk?

Hoe simpel werkt een CoffeeVac of TightVac

De vraag hoe je je verse koffiebonen of gemalen koffie het beste kunt bewaren is nu beantwoord. Fascino Coffee biedt je de oplossing in de vorm van de Tightvac bussen. Tightvac bussen zijn net zo simpel als doeltreffend en houden je koffie merkbaar langer vers. Maar hoe werkt een CoffeeVac of TightVac nou in de praktijk en waarom blijft je koffie langer vers in een dergelijke bewaarbus?

Bestel niet meer verse koffie dan nodig

Om de aroma's en de heerlijke smaak van versgebrande koffiebonen zo lang mogelijk te bewaren is het altijd aan te raden om je koffie als hele boon te bewaren. De grootste vijanden van koffiebonen zijn: zuurstof, vocht, hitte, lucht en sterke geuren. Daarom kun je je verse koffiebonen het beste bewaren in de originele verpakking of in een luchtdichte bus. Om zo veel mogelijk van de versheid en dus de optimale smaak van je koffie te genieten, kun je het beste wat vaker kleinere hoeveelheden koffie kopen. Dit is een reden waarom bij Koffiebranderij Fascino bijna het hele assortiment aan koffiebonen al beschikbaar is vanaf 250gr verpa

Koop dus nooit meer koffie dan je in maximaal 2 tot 3 maanden kunt gebruiken, pas je bestelhoeveelheid naar gelang van je koffieverbruik.

Makkelijk Koffiebonen bewaren met een CoffeeVac of TightVac

Via www.fascino-coffee.com is een ruime assortiment TightVacs en CoffeeVacs in te bestellen. De CoffeeVacs zijn verkrijgbaar in het zwart of transparant. De CoffeeVacs zijn naast de TightVacs ideaal voor het bewaren van uw verse koffiebonen. De CoffeeVac is breder dan de TightVac en hierdoor kan er gemakkelijk gemalen koffie uit geschept worden. Dit maakt de CoffeeVac uitermate geschikt voor het opslaan van uw vers gemalen koffie.