Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat er geen koffie van een goede (ambachtelijke) koffiebranderij in de buurt is en dat je toch snakt naar een bakje koffie. Wanneer je dus een keertje onverhoopt je koffie niet bij Koffiebranderij Fascino besteld dan hebben wij wel wat verse koffie koop-tips voor je. Door deze simpele tips kun je proberen te voorkomen dat je oude koffie koopt.  Benieuwd naar onze 6 simpele koffie koop tips?

6 Koffie koop tips:

  1. Vraag je koffieleverancier naar de branddatum van de koffie. Wanneer de koffie verkocht wordt in open (papieren)verpakkingen of vanuit silo's, accepteer dan alleen bonen die maximaal 2 dagen geleden gebrand zijn. Worden de koffiebonen verkocht onder druk (in een verpakking die onder gas-druk is gezet) dan mag de koffie maximaal 1 week geleden gebrand zijn.
  2. Koop koffie nooit voorgemalen maar als hele boon en maal deze thuis zelf voor gebruik.
  3. Pas op bij het aankopen van Single Origin en exclusieve koffiesoorten in (web)winkels, meestal is het "verloop" op deze soorten niet zo groot waardoor de koffie al lang op voorraad kan liggen. Vraag juist hier zeker om de branddatum voor aankoop.
  4. Koop kleinere hoeveelheden, koop nooit meer dan maximaal 1 maand koffiebonen vooruit.
  5. Koop kleinere pakken als je minder gebruikt, hierdoor hoef je niet steeds een grote kilo verpakking aan te breken.
  6. Koop je om wat voor reden dan ook niet bij Fascino Coffee, bestel dan in elk geval bij een (web)winkel moet een goede reputatie.